Penghantaran domestik PERCUMA apabila membeli barangan kemas lebih daripada RM300!

Kembali ke Artikel

CARA MEMBELI EMAS DI WEBSITE (DEKSTOP)

02-Nov-2018

Cara Beli Online di Website M9

 

Hi semua! Di sini saya akan kongsikan cara-cara untuk membuat pembelian emas di website kami. Saya akan buat dari segi desktop view dan mobile view. Yuk kitaa!

 

  1. Desktop view

 

Mula2 anda perlu ke website kami di www.merchant9.com terlebih dahulu. Setelah itu, anda perlu klik ‘Log Masuk’ untuk masuk sebelum membuat pembelian. Bagi yang belum mendaftar, anda perlu klik ‘Daftar’ dan isi borang yang kami sediakan.

Pastikan anda mengisi maklumat yang tepat bagi memudahkan rekod, penghantaran dan juga urusan warranty atau refund.

 

Seterusnya, anda klik item yang hendak dibeli. Contohnya Cincin Korean Design. Klik pada design yang diminati, pilih saiz dan klik ‘Beli Sekarang’. Item anda akan berada di dalam troli shopping sebelum proceed to checkout.

Untuk membuat pembayaran, anda perlu klik ‘Disini’ pada highlight hijau itu. Selepas itu, klik ‘Checkout’ dan buat pembayaran secara online banking. Pastikan maklumat Bil&Penghantaran anda adalah betul sebelum proses ‘Pay’.

Anda boleh pilih bank mana untuk anda membayar item yang dipilih. Selepas selesai semuanya, pihak M9 akan update status bayaran, tracking number, pos ANDDD it’s done!

 

 

 

  1. Mobile view

 

Sekarang kita pergi ke mobile view pula. Caranya sama sahaja dengan desktop view. Bezanya pembelian dari telefon hanya di hujung jari gituu. Hehe. Mula2 pergi ke website www.merchant9.com. Log masuk menggunakan email dan kata laluan anda. Yang belum register, anda perlu register dulu ya.

 

Sebarang pertanyaan, boleh chat kami di bulatan kuning tu tau.

Seterusnya, klik menu dan pilihlah item yang anda inginkan. Pilih saiz dan berat kalau ada. Kemudian, klik ‘Beli Sekarang’ sebelum proses checkout.

 

 

 

 

Setelah item berjaya dimasukkan ke dalam troli, anda perlu klik ‘Disini’ untuk membuat checkout. Harga yang tertera selepas anda klik ‘Checkout’, sudah termasuk postage. Jangan terkejut pulak kenapa harga naik, hehe.

 

 

Pilih bank yang anda guna untuk membayar item anda. Selepas selesai semuanya, pihak M9 akan update status bayaran, tracking number, pos ANDDD it’s done!

 

 

Merchant Nine Sdn Bhd (No. 201601039113). Copyright © 2023.All rights reserved.