Penghantaran domestik PERCUMA apabila membeli barangan kemas lebih daripada RM300!

Kembali ke Artikel

KELEBIHAN DALAM PELABURAN EMAS

06-Jan-2023

Emas telah dianggap sebagai alat simpan nilai yang boleh dipercayai sejak berabad-abad dan sering dilihat sebagai perlindungan kewangan terhadap inflasi dan ketidaktentuan ekonomi. Beberapa kelebihan potensial menyimpan emas termasuk:

  1. Pelbagai jenis: Menambah emas ke dalam portfolio pelaburan anda boleh membantu mempertingkatkan pelaburan anda, dengan potensi mengurangkan risiko keseluruhan portfolio anda.

  2. Perlindungan terhadap inflasi: Emas kerap dilihat sebagai perlindungan kewangan terhadap inflasi kerana ia cenderung memelihara daya belinya dari masa ke masa.

  3. Tukaran tunai(harta): Emas adalah aset cair yang boleh dengan mudah dibeli dan dijual, yang menjadikannya pilihan pelaburan yang mudah.

  4. Tempat selamat: Emas sering dilihat sebagai aset tempat selamat, yang bermakna ia mampu melindungi terhadap kerugian pada masa kemelesetan pasaran atau ketidaktentuan ekonomi.

Perlu diingat bahawa menyimpan emas membawa beberapa risiko dan harus dipertimbangkan sebagai sebahagian daripada portfolio yang pelbagai jenis. Selalunya adalah ide yang baik untuk berkonsultasi dengan penasihat kewangan sebelum membuat sebarang keputusan pelaburan.

Merchant Nine Sdn Bhd (No. 201601039113). Copyright © 2023.All rights reserved.